Michelle Jordaan deed in 2022 mee met de Dorst Pitch.
Lees hier het interview met haar.

Michelle Jordaan

Wie ben jij en wat doe jij?
Ik ben Michelle Jordaan, ik ben een maker die voornamelijk focust op de connectie tussen psychologie en media. Dit probeer ik te doen door het inspelen op het gevoel, de empathie en het inlevingsvermogen van de kijker/luisteraar/lezer via een mix van animatie, video, schrijven, spoken word en events!

Waarom heb jij je aangemeld?
Ik wilde groeien als persoon en maker door mijzelf en mijn creativiteit uit te dagen, maar ook in een omgeving van gelijkgestemden leren door samen te werken. Of wel: moedig zijn en meer kansen pakken!

Hoe was het proces van de Pitch 2022 voor je?
Het was heel mooi om te zien hoe wij samen met elkaar, als deelnemers en het Dorst team een veilige plek hebben kunnen creëren voor elkaar om onze ervaringen te delen en zo individueel hebben kunnen groeien als mens en maker. Ik werd gehoord en gezien, waardoor ik me in de Pitch thuis voelde. De masterclasses waren net zo uitdagend en inspirerend als de mensen die ze gaven.

Wat heb jij geleerd van de Pitch?
Ik heb geleerd dat uit kwetsbaarheid de mooiste dingen komen. Het zelfvertrouwen in mijn eigen makerschap is tijdens de Pitch ook gegroeid en ik heb geleerd mijn angsten aan te gaan. Door de regie van mijn eigen trailer aan het einde van het traject merkte ik dat ik het leuk vind om met acteurs en figuranten te werken. Het communiceren van wat zij moesten doen, zien hoe snel zij dat oppakten en hoe vloeiend dat op beeld overkwam - Het voelde bijna magisch. Ik ben mij nu daarom ook aan het verdiepen in fictie regie.