Laura Iwuchukwu deed in 2022 mee met de Dorst Pitch.
Lees hier het interview met haar.

Laura Iwuchukwu

Wie ben jij en wat doe jij?
Ik ben Laura Iwuchukwu, maker en journalist! Mijn sterkste punten liggen niet bij het schrijven van grote teksten, maar als het gaat om beeld en audio in combinatie met de mens, ga ik aan!

Waarom heb jij je aangemeld?
Tijdens mijn studie heb ik - naar mijn mening - niet genoeg de ruimte gekregen om me creatief te uiten. Terwijl dit zeker ook een mooie een kant van de journalistiek kan zijn. Ik wilde mijn creativiteit verder ontwikkelen en mezelf daarin uitdagen. Dus de Dorst Pitch was voor mij perfect.

Hoe was het proces van de Pitch 2022 voor je?
Ik vond het een hele mooie en toffe ervaring.  Het voelde gelijk aan als een creatieve safe space. Ik heb mezelf uitgedaagd en meer geleerd over mijn eigen creativiteit. Behalve dat ik er een mooi plan heb kunnen maken en inspirerende mensen heb kunnen spreken, heb ik er ook vrienden aan over gehouden. 

Waar heb jij je na de Pitch mee bezig gehouden/wat ben je nu aan het doen?
Na de Pitch ben ik naar m’n roots gegaan, in Nigeria. De omgeving was erg rustgevend, kleurrijk, mooi, warm en inspirerend. Ik heb verschillende familieleden kunnen spreken over mijn plan en verdere research gedaan.
Toen ik terug was heb ik mijn plan gelijk verder doorgestuurd binnen de VPRO. Ik hoop hier nu mee verder te kunnen gaan.