Robin de Jong: montage.
Er zijn 6 films gevonden.

Oh Baby

2017 | Romantische komedie

Nederland 2017. Romantische komedie van Thomas Acda. Met o.a. Gijs Naber, Hanna van Vliet, Eric van Sauers, Renée Fokker en Sanne Vogel.

Nadat een scharrel van liedjesschrijver Ruben (Naber) dood neervalt, blijkt hij de vader van haar baby. Ongevraagd krijgt hij hulp bij de opvoeding van haar knappe, stoere zus (Van Vliet), die tegen zijn wil bij hem intrekt. Volstrekt voorspelbare formule-romcom met Acda-liedjes in en rond retrohip-nostalgisch Amsterdam. Hoewel de film met enkele absurde situaties en surrealistische uitstapjes origineel probeert te zijn, slaat ze dood onder een overdosis opgelepelde uitleggerige teksten, platte personages en oeverloos gekibbel dat ironisch bedoeld is maar cynisch klinkt.

Tuintje in mijn hart

2017 | Romantiek, Komedie

Nederland 2017. Romantiek van Marc Waltman. Met o.a. Edwin Jonker, Fockeline Ouwerkerk, Juvat Westendorp, Pip Pellens en Leo Alkemade.

Nederlands-Surinaamse komedie van de makers van licht vermaak als Verliefd op Ibiza en Toscaanse Bruiloft. Ze noemen het een 'tropisch avontuur' waarin 'diverse generaties en culturen vervlochten raken op de mooiste plekken van Suriname.' Klinkt tam en dat is het ook. Als een pretparkboottocht via bodemrails, met de acteurs als mechanisch vermaak langs de kant. Leo Alkemade speelt de blanke Surinamer in de clinch met zijn donkere broer Edwin 'Passion-Jezus 2019' Jonker. Dan nog iets met goud, dochters, Alkmaar en Jörgen Raymann als Indiaan en je hebt een bescheiden bioscoopsucces.

Pijnstillers

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Tessa Schram. Met o.a. Gijs Blom, Birgit Schuurman, Susan Radder, Raymond Thiry en Lara Leijs.

Deze ­zevende bewerking van een jeugdboek van Carry Slee gaat over de muzikaal begaafde Casper (Blom) die ervan droomt componist te worden. Maar voorlopig heeft hij nogal wat obstakels in zijn leven: zijn moeder (Schuurman) is ernstig ziek, zijn vader kent hij niet, en zie maar eens toegelaten te worden tot een goede muziekopleiding. ­Sympathiek jeugddrama met mooie momenten tussen Blom, Schuurman en Thiry, kundig geregisseerd door ­Tessa Schram. Geproduceerd door haar ouders Dave Schram en Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell), kenners van het genre. Genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en een flinke hit aan de bioscoopkassa’s.

Spijt!

2013 | Jeugdfilm

Nederland 2013. Jeugdfilm van Dave Schram. Met o.a. Stefan Collier, Robin Boissevain, Dorus Witte, Charlotte Bakker en Dave Mantel.

Doelwit in Dave Schrams moedige adaptatie van Carry Slee's gelijknamige roman over pesten is Jochem, die afwijkt omdat hij dikker is dan de rest. Protagonisten David en Vera zien het pesten met lede ogen aan maar grijpen niet in. Spijt! is daarmee meer een verhaal over meelopers en zwijgers dan over daders en slachtoffers. Misschien wordt de boodschap - dat schoonheid vooral van binnen zit - wat al te opzichtig gepresenteerd en wordt de doelgroep daarmee onderschat. Maar Spijt! won toch publieksprijzen op Cinekid, bij de European Film Awards en op het filmfestival van Toronto.

De groeten van Mike!

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Carine Crutzen.

De tienjarige Mike is in het ziekenhuis behandeld voor een ernstige ziekte en mag eindelijk naar huis. Maar als zijn moeder niet komt opdagen, schakelt de verpleging Jeugdzorg in. Mike verzint dan de ene na de andere list om niet naar een pleeggezin te hoeven. Maas Bronkhuyzen, de jonge hoofdrolspeler uit Maria Peters vlotte en ontroerende familiefilm, steelt de show. Wat een mimiek, en wat een présence voor de camera. Onder alle vrolijkheid laat hij de melancholie doorklinken waar het verhaal op drijft.

Cop vs Killer

2012 | Misdaad, Thriller

Nederland 2012. Misdaad van Simon de Waal en Hans Pos. Met o.a. Marcel Hensema, Jeroen Willems, Ariane Schluter en Mimoun Oaïssa.

Al lange tijd jaagt rechercheur Frank (Hensema) tevergeefs op de nietsontziende crimineel Mirko (Willems). Er lijkt een opening in de zaak te komen als Mirko in een bendeoorlog verstrikt raakt met de Russische maffia. Mirko heeft trouwens meer aan zijn hoofd: een ex (Schluter) vraagt hem haar dochter uit de klauwen van een loverboy te redden. Lang blijft deze politiefilm de moeite waard, door de slimme opbouw en het goede spel van Hensema en Willems, die er een Gouden Kalf voor kreeg. Dat de finale een tikje aan de ongeloofwaardige kant is, neem je dan maar voor lief.